Христина Мохнацька зізналась, що не піднялась на вершину Евересту, а світлина - фотошоп


Сьогодні, 17 червня, в Університеті Короля Данила Христина Мохнацька зустрілась із журналістами та альпіністами, щоб відповісти на усі запитання щодо її спроби сходження на Еверест.

Мохнацька розповіла, що була здивована наклепами на неї, тож розповіла, як відбувалось її сходження, інформує Бліц-Інфо.

«Ми стартували о 10:00 з табору, о 2 годині ночі була висота 8 600. Я дивилась на свого шерпу, до якого дуже звикла і помітила, що з ним щось не так, його координація рухів не така, як має бути. Йому стало погано. Поблизу вершини є гарні місця, де можна прихиститись. Втім молодший шерп пішов вперед і залишив мене з іншим шерпом. Тут спрацювала мораль, бо перед тим, я бачила тіла людей. На такій висоті зовсім інші думки. Воно може зовсім не збігатися з тим, що ти думав раніше. Все відбувалось дуже швидко, я була розгублена, до того ж вітер, мороз. Мене здивувало те, що шерп не мав аптечки, а я мала термос з собою і дала йому чай. Тут не стояло питання вершини і я розуміла, що мені залишилось ще трішки, але не могла залишити шерпа»,- ділиться Мохнацька.

Франківка розповідає, що далі таки вирішила піти сама. Був сильний вітер, багато людей, а ще декілька днів тому загинули декілька шерпів. Тоді вона подумала, що й шерп, якому стало зле, теж може померти й вирішила повертатись.

«Я спустилась, взяла у шерпа рацію і сказала, що є вершина. Думаючи, що мені її зарахують, я не дійшла 15 метрів. А в давнину могли не дійти до вершини 15-20 метрів, але їм зараховували. Тому я була спокійна, я знала, що вершину зарахували. Старший по табору це підтвердив. Десь біля 20.00 вечора я подзвонила до Олега Андрухіва і сказала, що вершина є. Ця інформація вийшла від мене»,- пояснює Мохнацька.

Після виступів альпіністів, Христина Мохнацька визнала, що на вершині вона не була, а фотографія з вершини - це фотошоп.

"Коли я вернулась в базовий табір, я відкрила інтернет і почала дивитися, що пишуть. Я була дуже втомлена. Це, мабуть, зіграв психологічний фактор. Я дуже боялась розчарувати спонсорів",- каже Мохнацька.

Нагадаємо, ввечері 1 червня на сторінці УКД розповіли про її успішне сходження на гору. На сторінці вишу зазначили, що про це Христина особисто за допомогою сотового зв'язку повідомила проректора вишу Олега Андрухіва. Втім, альпініст з Дніпра Дмитро Семеренко зазначив, що Мохнацька не здійснила сходження.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!