Київ заплатив 10 млн грн за одну з шести майбутніх котелень у Бурштині


Її встановлять на території Бурштинської лікарні.

До початку опалювального сезону на території Бурштинської громади планують звести дві газові та чотири твердопаливні котельні. За одну з котелень – для Бурштинської лікарні – 10 млн грн заплатила Київська міська рада, пише zaxid.net.

Як повідомили у Бурштинській міській раді 1 липня, загалом для забезпечення теплом соціальної сфери та житлового фонду громади необхідно облаштувати 6 котелень. Дві блочно-модульні газові котельні резервної системи опалення (10 МВт та 8 МВт) мають обігріти 11,5 тис. мешканців багатоквартирних будинків. Ще чотири твердопаливні котельні альтернативної системи опалення (по 1 МВт) живитимуть теплом два місцеві ліцеї, гімназію та лікарню.

«Бурштинська міська рада цими днями отримала 10 млн. грн субвенції від Київської міської ради для облаштування котельні у міській лікарні. Також голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук наголосила, що є певні домовленості з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України щодо надання Бурштину необхідних модульних котелень. Частину коштів буде виділено і з обласного бюджету», – зазначили у міській раді.

Нагадаємо, всі енергоблоки Бурштинської ТЕС зруйновані внаслідок російського обстрілу 22 березня і для відновлення станції потрібно щонайменше 4 мільярди гривень. Щоб підготуватися до майбутнього опалювального сезону, власникам квартир у Бурштині дозволили встановлювати автономне опалення.

Під час цьогорічного опалювального сезону місто розділять на два мікрорайони, у кожному з яких встановлять по одній модульній газовій котельні. Вони забезпечать багатоквартирні будинки теплом, але не гарячою водою.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!