Кілька сіл на Городенківщині можуть увійти до складу Гвіздецької ОТГ


13 березня відбулася зустріч голови Городенківської районної ради Івана Мандича із очільниками селища Чернелиці та восьми сільських рад.

Ішлося про створення Олієво-Королівської ОТГ. До неї мали би ввійти всі наддністрянські села та населені пункти, що за перспективним планом повинні бути в Чернелицькій об'єднаній територіальній громаді, пише Голос України.

Городенківський район - єдиний на Івано-Франківщині, де не створено жодної ОТГ. Це 50 населених пунктів. Десь місцеві царьки тягнуть ковдру на себе, уявляючи себе на перспективу очільником великої громади. Попри численні виїзди обласних та районних чиновників та навіть оголошення виборів у Чернелицькій ОТГ, віз і досі там. Так само обговорювали питання створення Виноградської ОТГ, але в Мінрегіоні її вважають неспроможною. Час від часу розглядається перспектива входження низки сіл до Гвіздецької ОТГ сусіднього Коломийського району.

Чернелиця колись була районним центром, тож під час формування перспективного плану громад області цей факт врахували. Десь можна зрозуміти голів сільських рад, які при створенні ОТГ ліквідують. А це - втрата посад, зарплат тощо. Хоч, звісно, прикриваються благими намірами турботи про свої громади. Якщо частина населених пунктів відійде до іншої ОТГ, постає питання повноцінного функціонування Городенківської районної лікарні, яка визначена опорним медзакладом.

"Нас із головою РДА Володимиром Лавасовим запросили до міжвідомчої регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів області, щоб нарешті визначитися із ОТГ. Тим-то нинішня нарада - ще один поштовх до вирішення проблеми", - повідомив Іван Мандич.

До чергової наради в понеділок громади мають визначитися, а їхні очільники провести громадські слухання. Тим часом відбуваються консультації з депутатами обласної ради та народними депутатами.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: