Кількість отруєних на весіллі Прикарпаття зросла до 46 осіб


Відповідно до оперативної інформації станом на 07:00 6 серпня, до обласної інфекційної лікарні з ознаками харчового отруєння у ніч з 4 на 5 серпня госпіталізовано 46 осіб (з них – 2 дитини).

Нагадаємо, що 4 серпня ці люди відзначали весілля в одному з ресторанів м. Тлумач. Загалом на святкуванні перебувало близько 110 осіб.

Наразі госпіталізовані перебувають у стані середнього ступеня тяжкості. Фахівці СЕС в осередку захворювання проводять комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів. Причина захворювання встановлюється.

Як зясував кореспондент "Бліц-Інфо" в ДСЕС Івано-Франківської області, хворим встановлено попередній діагноз «гострий гастроентероколіт», у 12 – легкого перебігу, у решти – середньої важкості.

Медична допомога хворим надається в необхідному обсязі.

"Проведено санітарно-епідеміологічне обстеження ресторану, для лабораторних досліджень відібрано зразки харчової продукції, з об’єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору. Проведено бактеріологічні обстеження хворих та працівників закладу.Ситуація знаходиться на контролі Держсанепідслужби України" - повідомили в ДСЕС.

До теми: В Івано-Франківську сьогодні госпіталізовано 33 осіб з харчовим отруєнням. Серед постраждалих є двоє неповнолітніх