Клімкін озвучив нові терміни скасування візового режиму з ЄС


Україна може отримати безвізовий режим з Європейським Союзом в кінці літа - початку осені 2016 року, заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Я абсолютно впевнений, що реально отримати його влітку - на початку осені, але для цього ми реально повинні виконати те, що повинні виконати: прийняття законів і виконання цих законів ", - сказав Клімкін в кулуарах парламенту, передає Інтерфакс-Україна.

При цьому міністр додав, що сподівається на те, що остаточний, шостий звіт моніторингової місії щодо виконання Україною плану дій щодо лібералізації безвізового режиму з ЄС 15 грудня буде позитивним.

"Ми всі сподіваємося, що він буде позитивним. Після цього звіту Європейська комісія почне процес: спочатку буде прийнято рішення в рамках Європейської комісії, потім в рамках інших європейських інституцій. І , звичайно, ми повинні продемонструвати, що всі ці закони не просто прийняті, вони працюють", - зазначив Клімкін.

Глава МЗС нагадав, що в даний час проходить експертиза прийнятих Верховною Радою законів в ЄС, а також в FATF.

Нагадаємо, раніше Павло Клімкін заявив, що либеризация візового режиму з Європейським союзом залежить від голосування у Верховній Раді. За його словами, для виконання зобов'язань перед ЄС Україна повинна прийняти ще 12 законів до 15 грудня.