Книжки, зібрані на Прикарпатті, відправлять на Схід і Південь України


Під час засідання робочої групи облдержадміністрації зі сприяння розвитку книговидання та книгорозповсюдження підбили підсумки конкурсу суспільно необхідних книжкових видань, передбачених до випуску за бюджетні кошти у 2015 році, проведеного департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Як зауважив директор департаменту Ігор Дебенко, організація цьогорічного конкурсу відбувалася із врахуванням багатьох аспектів, зокрема, залученням досвіду проведення подібних заходів іншими обласними державними адміністраціями.  Також взято до уваги слушні пропозиції й нові напрацювання щодо критеріїв підбору книжкової продукції.

Схвальні відгуки, за словами координаторів проекту «Книжкові мости єднають серця»,  отримала ініційована департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА  спільно з управлінням культури національностей та релігій,  департаментом освіти і науки облдержадміністрації благодійно-просвітницька акція зі збору дитячої літератури «Великдень української книги».

На переконання організаторів акції, окрім акумулювання значної кількості художньої, пізнавальної, довідкової української літератури для дітей,  привернуто увагу громадськості до ідеї національної єдності України, що у свою чергу, популяризує україномовні видання.

Варто зазначити, що у рамках заходу було зібрано більше семи тисяч примірників книг, а також  аудіо-, відеопродукцію та науково-методичну літературу. Завдяки підтримці прикарпатців, які активно долучилися до акції, україномовні видання буде передано освітнім закладам Донецької, Луганської, Херсонської та Миколаївської областей.

Окрім того, учасників робочої групи поінформували про засідання Міжвідомчої комісії з питань сприяння розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження та ХІ Київську міжнародну книжкову виставку, організовану Держкомтелерадіо.