Коломиян закликають подавати пропозиції на перейменування вулиць


У Коломийській громаді назви вулиць, які стосуються російських діячів, буде змінено. Процес перейменування вже триває. Загалом він займає два місяці.

Деякі пропозиції від коломиян вже є, але чекають ще. Подавати свої ідеї можна за посиланням або в управління містобудування Коломийської міської ради. Прийом пропозицій триватиме до 25 липня. Про це в мережі повідом голова громади Богдан Станіславський.

Незабаром відбудеться перше засідання топонімічної комісії, до якої зокрема входять науковці, краєзнавці, військові, громадські активісти. Вони розглядатимуть подані людьми пропозиції.

"На кінець липня комісія підготує по декілька варіантів того, які назви може отримати кожна вулиця. Далі жителі громади голосуватимуть за найменування, що їм найбільше до вподоби. Процес обговорення завершиться громадськими слуханнями 1 серпня, де затвердять остаточні варіанти. Нам важливо позбавитись російських назв саме зараз. Прийшов час, щоб російський слід зник із наших життів, з наших думок, з наших вулиць, з України",- пояснив очільник.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!