Коломойський придивляється до Луганщини


На політичний небосхил Луганщини може повернутися давно забутий колишній важковаговик місцевої політики

Досить несподівано своїми думками про російсько-українську війну, стан кордону з Росією та що з цим усім робити вирішив поділитися екс-мер Луганська та колишній губернатор Луганщини Олексій Данилов. Зробив він це на сайті "Обозреватель", який пов'язують з його давнім другом Михайлом Бродським. Що стосується самого Михайла Юрійовича, то він, після повалення режиму Януковича, опинився в команді Коломойського, з яким має давні і дуже непрості стосунки. Зрештою, як і той же Кернес. Але то інша історія.

Отже колишній визначний луганський політик Олексій Данилов вирішив нагадати про своє існування і розповісти, як він в 2005-му губернатором попереджав про незадовільний стан кордону з Росією. Попереджав і головного прикордонника Миколу Литвина, і екс-міністра оборони Михайла Коваля, і тодішнього керівника РНБО Петра Порошенка. На підтвердження чому в матеріалі містяться фотографії зустрічі Порошенка та Данилова на Луганщині майже 10 років тому. Данилов також нагадав, що війну з Росією він пророкував близько семи років тому.    

Судячи з усього, дане інтерв'ю є пробною кулею в змаганнях за посаду губернатора Луганщини, на яку зараз претендує місцевий бізнесмен та політик Сергій Шахов. Шахов завжди був непримеренним ворогом господаря Луганщини Олександра Єфремова, але разом з тим був тісно пов'язаний і з "сім'єю". Під час Майдану Шахов, допомогав Антимайдану та на перших порах луганським сепартаистам, про що писала журналіст Тетяна Чорновол. Але від часів президентської кампанії Шахов виступає за єдину Україну і був зачислений в команду Порошенка. Відповідно, зараз розглядається на посаду губернатора, яка, щоправда, наразі, поки йде АТО, виглядає шкурою невбитого ведмедя або навіть електричним стільцем. І головним плюсом Шахова може вважатися його ворожість до Єфремова у поєднанні з певною впливовістю.

Якраз у першому компоненті - ворожості до Єфремова - з Шаховим і може позмагатися Данилов, якого Єфремов вижив з посади мера Луганська. В 2005 році в якості губернатора по квоті БЮТ (точніше, по квоті "Яблука" Бродського) Данилов зумів трішки помститися команді Олександра Сергійовича, але губернаторство Олексія Мячеславовича закінчилося дуже швидко, в тому ж 2005 році і він опинився у парламентських списках БЮТ за квотою "Яблука" Михайла Бродського. Депутатство його тривало недовго - до перевиборів 2007 року, коли майже всіх "яблучників" разом з Бродським викинули з БЮТ. Після цього Данилов пішов у політичну "тінь", займався бізнесом з Бродським і ніде взагалі не світився. До сьогоднішнього дня.

Повірити у те, що поява Данилова - це самостійна гра Бродського, досить важко. Хоча й такого виключати не можна. Більш вірогідним виглядає, що це гра Коломойського. Чи реально він претендує на Луганщину - теж відповіді немає. Можливо це лише спроба потролити Порошенка та його креатуру Шахова. Зрештою, поки Данилов не чіпав самого Шахова. Можливо це спроба сказати Порошенкові - не чіпайте моїх людей в інших регіонах і я не чіпатиму ваших.