Коломойський запропонував Порошенку проект укріпленої лінії на 1900 км кордону з Росією


Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський запропонував Верховному Головнокомандувачу Петру Порошенку негайно приступити до будівництва укріпленої стіни вздовж кордону з Росією на території Донецької, Луганської та Харківської областей.

Про це ”Цензор.НЕТ” повідомили в Дніпропетровській ОДА.

Інженерний проект та техніко-економічне обгрунтування Дніпропетровська облдержадміністрація передала вчора на затвердження в адміністрацію Президента. Ігор Коломойський стверджує: “Мирну Фінляндію від Сталіна врятувала” лінія Маннергейма. Таку лінію повинна побудувати і Україна, щоб захистити себе від Путіна. Стіна на кордоні Ізраїлю дозволяє ефективно відбивати атаки терористів ..».

Проект передбачає встановлення впродовж 5-6 місяців суцільного металевого паркану з високоміцної сталі з колючим дротом.

Підходи до загороди повинні перегороджувати ровами і колючим дротом як із російського, так і з українського боку, щоб виключити доступ до загороди мирних жителів і тварин. Ширина ровів і глибина повинні забезпечити їх недоступність для автотранспорту і бронетехніки.

Закритий для проникнення випадкових людей простір між ровами і загородою повинно бути повністю замінований сигнальними і протипіхотними мінами.

По металевому паркану може бути пропущений електричний струм.

Загорода буде прикриватися мотоманевреними групами українських військ, прикордонниками та Нацгвардією. При наявності таких капітальних споруд, Збройні сили України зможуть ефективно відсікти терористів від їхніх російських баз, і зупинити наплив найманців, зброї та боєприпасів через кордон.

Вартість встановлення металевої огорожі протяжністю 1920 кілометрів державного кордону складе близько 50 мільйонів євро. Загальна вартість інженерних робіт щодо створення такої загороди складе не більше 100 мільйонів євро. Усі роботи будуть здійснені силами українських підприємств.

Значну частину інженерних робіт щодо створення такої загороди вже зараз готовий профінансувати благодійний фонд “Дніпро-1”. При наявності державної підтримки та прийнятті рішення Президентом України Петром Порошенко, фонд “Дніпро-1” готовий виконати весь обсяг зазначених та побудувати укріплену лінію державного кордону на території трьох областей упродовж 5-6 місяців. Для реалізації проекту необхідно, щоб його затвердив Верховний Головнокомандувач.