Командир танкової роти “десятки”: гатити по ворогу – ще та насолода


Це історія командира танкової роти 10 бригади, очевидця, учасника жорстоких боїв Романа Грицика.

Про молодого, але вже дуже вмілого командира розповіли в пресслужбі 10 Гірсько-Штурмова Бригада.

Ця розповідь точно увійде до новітньої історії України. Героїзм, про який мовитимуть телебачення та радіо, писатимуть книги, розповідатимуть дітям учителі в школах, студентам - викладачі в університетах. А їхні батьки не стримуватимуть сліз, згадуючи пережите горе.

Історія командира танкової роти 10 бригади, 24-річного Романа Грицика «Нельсона». Лише він може передати те, що там коїлось. На його плечах величезна відповідальність. Керувати бойовим підрозділом. І вже є чималі успіхи: 5 знищених танків ворога, кілька бронетранспортерів та захоплений танк. З одного з них, мегасучасного та мегамодернізованого, була ліквідована ціла колона окупантів. Це був запеклий, кровопролитний бій.

«Це не страх, це шалений адреналін! Опісля руки тремтіли цілий день. Гатити по ворогу, який перелякано тікав - ще та насолода! Цей момент досі перед очима»,- пригадує Роман.

У парубка мінімум бойового досвіду, зате багато знань, умінь та хоробрості. Ювелірна робота. І ключове - врятовані життя в Тетерівському, що на Київщині, де точились найгарячіші бої.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!