Коментар під фото у Facebook врятував життя немовляті


Молодий тато вирішив поділитися фотографією новонародженої доньки зі своїми друзями в соцмережах. Він виклав в Інтернет знімок, де донька скорчила смішну гримасу після купання.

Це фото сподобалося користувачам Інтернету, і пост зібрав більше тисячі лайків, пише Gazeta.ua. Під записом також з'явилося безліч коментарів, у яких розчулювалися малятком або жартували над татусем. Особливо активно жартували щодо того, що дівчинка, коли подорослішає, ніколи не вийде заміж за рудого бородатого хлопця з татуюваннями.

Але серед безлічі коментарів педіатр, який відзначився під знімком, написав наступне:

"Мені здається, чи у малятка дійсно жовтуваті очі? Я не можу говорити напевно, може бути, що все фото злегка жовтить. Але мені здається, що шкіра дівчинки і очні білки мають жовтуватий відтінок. Це може свідчити про фізіологічну жовтяницю… Але я сподіваюся, що з малятком усе гаразд, і це просто у мене професійна параноя".

Молодий батько вирішив перевірити свою доньку у лікаря. І в поліклініці дійсно підтвердили, що у малятка фізіологічна жовтяниця новонароджених.

Повідомляється, що недуга не несе серйозної загрози дівчинці. Їй потрібно було просто побільше бувати на сонечку або пройти курс світлолікування. Але якби батьки запустили лікування жовтяниці, то це могло б призвести до сумних наслідків.

Так, звичайна фотографія, а точніше, грамотні коментарі до неї можуть зберегти людям здоров'я.