Екс-голова ОДА: Якби навесні була вакцина, то не було б локдауну


В Україні знову більшає хворих на коронавірус, тож медики наполегливо закликають вакцинуватися. А тим часом в Уряді планують новий карантин, але непростий, а з привілегіями для вакцинованих.

Водночас багато прикарпатців не готові вакцинуватися з різних причин - хтось вірить міфам та антивакцинаторській пропаганді, а хтось просто боїться побічних дій від вакцини.

Кореспонденти Бліц-Інфо поцікавилися у відомих прикарпатців, що змусило їх щепитися від небезпечної хвороби та чи не боялися вона побічних реакцій. 

Як розповів заступник міського голови та ексголова ОДА Віталій Федорів, він з дружиною і дітьми перехворів на ковід в листопаді минулого року. Тож два тижні провів в ізоляції.

«Вакцина – це допомога організму. Бачимо останні тенденції, що вірус мутує і все більше людей потрапляють в лікарні. Дружина працює в бухгалтерії ЦМКЛ тож я знаю ситуацію зсередини. Кількість хворих збільшується. Це право кожного вакцинуватися чи ні. Але закликаю всіх вакцинуватися і зробити все залежне від себе для боротьби з цією хворобою. Повірте це міф, коли говорять, що вакцини не якісні. Я працював в департаменті охорони здоров’я і знаю, як контролюють вакцини, тож точно можу запевнити, що це безпечно. І вакцинуватися краще, ніж не вакцинуватися»,- пояснює заступник мера.

Віталій Федорів каже, що звичайно, вакцинація не дає 100% гарантії, але це важливий крок, щоб побороти цю хворобу.

«Ми пам’ятаємо, що було на весні, як бракувало місця в лікарнях. Якби на той час була вакцина, то не було б локдауну. Станом на сьогодні в ЦМКЛ з 201 людини, які прибули на лікування з ковідом - 200 не вакциновані. Тож закликаю всіх вакцинуватися, адже це безпечно. Це не моя особиста думка, а думка медичної спільноти, провідних інфекціоністів України і світу. Загальна вакцинація дасть можливість працювати всім сферам економіки і не закриватися на локдаун»,- вважає Федорів.

Читайте також: Франківська психологиня Наталка Чаплинська пояснила, чому вакцинувалась

Віталій Федорів -  колишній голова Івано-Франківської облдержадміністрації (2020 рік), був також керівником департаменту охорони здоров'я, заступник міського голови Івано-Франківська, відповідає за управління інтеграції громад, а також керує старостами 18-ти сіл Івано-Франківської громади. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!