Кому належить територія гаражного кооперативу «Соколи» в Івано-Франківську?


Кому належить територія гаражного кооперативу "Соколи"? Конфлікт між людьми та приватним підприємцем довкола 6-гектарної ділянки на Вовчинецькій, 225 виник ще понад 5 років тому.

Автовласники кажуть, кооператив  заснований у 1998-му році, а у 2008-му його територію незаконно приватизував приватний підприємець.

З того часу людям чиняться перешкоди у користуванні гаражами. Кажуть, від них вимагають завищену орендну плату, а у випадку несплати грошей - не пускають на територію. Відтак, автолюбителі домоглися у міськради облаштувати додатковий заїзд.

Сам приватний підприємець під час облаштування заїзду на територію "Соколів" присутній не був. Охоронці кооперативу ситуацію коментувати відмовилися. Серед інших скарг власників гаражів - відсутність благоустрою території. Також мали місце випадки побиття людей.

Юристи Івано-Франківського міськвиконкому стверджують: земельна ділянка "Соколів" належить  Вовчинецькій сільраді. А документи на власність території наразі перебувають на стадії оскарження у суді.

Власники гаражів сподіваються на мирне вирішення конфлікту. Загалом у кооперативі "Соколи" гаражами користуються понад півтори тисячі сімей, повідомляє Вежа.