Кому прикарпатці повинні платити за спожитий у травні газ


У червні рахунки від ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" отримають лише ті побутові споживачі, які мали заборгованість за газ станом на 30 квітня 2022 р.

1 травня поточного року побутових споживачів ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» автоматично було переведено на постачання до «постачальника останньої надії» (ПОН). За рішенням Кабінету Міністрів України, функцію ПОН виконує ГПК «Нафтогаз України».

"У зв’язку з цим ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» було сформовано та надруковано рахунки на оплату лише для тих клієнтів, які мають заборгованість перед постачальником станом на 30.04.2022 року. Адже угода про обслуговування з попереднім постачальником залишається чинною, поки клієнт повністю не розрахується за спожитий енергоресурс. Усі споживачі газу повинні виконати свої договірні зобов’язання щодо оплати за спожитий газ. При цьому ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» залишає за собою право стягувати суму заборгованості у судовому порядку. Якщо споживач знаходиться у скрутному становищі, товариство готове укласти договір на реструктуризацію боргу",- кажуть в компанії.

Новий постачальник повинен проінформувати побутових споживачів про умови постачання, здійснити нарахування та виставити рахунки за газ, спожитий у травні. Якщо споживач не отримав інформації, він може звернутися до контакт-центру ГПК «Нафтогаз України».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!