Конгрес США розгляне проект резолюції про підтримку українського народу


Американський сенатор Еліот Енгел вніс на розгляд палати представників Конгресу США проект резолюції "На підтримку демократичних і європейських прагнень народу України і його права вибирати власне майбутнє без залякування і страху".

Про це повідомляє офіційний сайт сенатора.

Резолюція закликає українську владу поважати демократичні права сотень тисяч українських громадян, які продовжують демонструвати в Києві та інших містах України підтримку демократичного, європейського майбутнього для своєї країни, пише Українська правда

У документі йдеться, що Сполучені Штати мають закликати українську владу, опозиційні партії та протестувальників до стриманості та уникання конфронтацій і закликати уряд України виконати свої міжнародні зобов’язання.
 
Проект резолюції пропонує закликати українську владу владу притягти до відповідальності винних у насильстві щодо мирних демонстрантів і звільнити тих, які були затримані за те, що вони користувалися своїми демократичними правами.

У разі ж подальшого насильства стосовно мирних протестів з боку влади Палата представників може розглянути цільові санкції проти тих, хто віддає й виконує накази про використання сили.

Проект резолюції підтримали конгресмени від обох партій в США.