Корисні додатки та програми для вивчення англійської


Вивчення англійської мови може здаватися чимось не дуже захоплюючим, адже кожен уявляє цей процес, як сидіння за книжками, вивчення граматики та нових слів. Раніше це було популярним методом, але сьогодні все не так. З розвитком технологій змінилися люди та весь світ. В силу своїх можливостей, можна користуватися послугами онлайн-школи Friends Club чи репетитора. 

Вступ до ролі технологій у навчанні англійської

В умовах сьогодення вивчати англійську мову можна в будь-якому місці, адже для цього потрібен лише звичайний смартфон. Вперше в історії учні можуть практикувати навички аудіювання, читання та письма з отриманням миттєвого відгуку. Для цього навіть не потрібен вчитель та відвідування школи. 21 століття відкрило людям масу можливостей, однією з важливих став доступ до інтернету та інформації. Чудовими помічниками є мобільні програми.

Огляд популярних додатків і програм

Серед додатків високий рейтинг має:

1. Duolingo — він допомагає вивчити мову просто та швидко. Кожного дня користувачеві відкритий один урок, де пропонується нова граматика або лексика. В кінці заняття буде ігровий тест, щоб закріпити матеріал.

2. Voxy — додаток, в якому можна знайти тести на аудіювання та інші цікаві завдання.

3. JOHNNY G — тут можна закріплювати та перевіряти знання за допомогою різних вікторин. Для відповіді користувачеві надається лише 1 хвилина. Є можливість вибору теми. 

Щодо програм, то популярністю користується LinguaLeo. Вона підходить всім, хто бажає навчатися. На сайті розміщені різноманітні тренінги, відео та курси. 

Програма Rosetta Stone допомагає запам’ятовувати слова завдяки асоціаціям. Основною її метою є навчання розумінню англійської шляхом занурення в мовне середовище.

Рекомендації щодо вибору додатків залежно від потреб

Вибирати користування тими чи іншими додатками варто в залежності від різних потреб. До прикладу, якщо людина бажає кожного дня поповнювати свій словниковий запас, тоді можна скористатися додатком Easy Ten. Він пропонує щодня 10 нових слів. Є можливість вибрати складність, в залежності від рівня володіння мовою. 

Поглибити знання в граматиці допоможе програма English Grammar in Use Activities. З нею можна довести до автоматизму використання часів, артиклів чи неправильних дієслів. 

Програма LingoDeer підходить для тих, хто хоче зрушити з початкового рівня володіння англійською мовою. Вона допомагає вивчити нові слова та полегшує розуміння граматики. Всі уроки представлені у вигляді ігор, головоломок та відео. 

Практичні поради щодо ефективного використання технологій

Завдяки сучасним технологіям, вивчати англійську мову може кожен, не виходячи з дому. Достатньо лише ефективно користуватися сьогоднішніми можливостями. 

Не варто зациклюватися на одній програмі, слід шукати декілька варіантів та працювати комплексно. Комбінування додатків допоможе розвивати різні навички. До прикладу, Memrise надасть доступ до швидкого опанування нової лексики, а для розвитку граматичних навичок варто звернутися до Fluentu. Всі ці програми будуть ефективним, якщо поєднувати їх з іншими методами навчання. 

Підбиття підсумків і резюме

Перед вибором додатку варто зосередитися на свої складнощах. Лише тоді можна переходити до завантаження відповідних програм. 

Якщо є бажання вільно розмовляти англійською, то для цього потрібна практика усного мовлення з носієм або людиною, яка добре володіє нею. Безліч можливостей чекають на всіх, хто має ціль стати гарним англоспіврозмовником.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!