Коронавірусний рекорд на Прикарпатті: Вчора до лікарень госпіталізували 256 осіб


За минулу добу, 18 січня, зареєстровано найбільшу кількість нових випадків COVID-19 в Івано-Франківській області. Це найбільше за два роки пандемії.

Так на Прикарпатті підтвердили 1575 випадків COVID-19 за добу. За словами головного санітарного лікаря області Руслана Савчука, це найбільша кількість випадків за весь час пандемії, пише Бліц-Інфо.

"Неприємно повідомляти таку статистику, адже такої кількості хворих на Прикарпатті не було навіть під час найвищих часів, коли пандемія COVID-19 тільки набирала обертів! Насправді ця ситуація була прогнозованою та очікуваною, адже я та мої колеги кожного дня попереджали громадян про можливість такої ситуації. Зараз маємо результат порушення карантинних норм та обмежень. На жаль, люди до кінця не усвідомлюють всю проблематику даної ситуації та, не зважаючи на погіршення епідеміологічної ситуації на території області, продовжують жити безтурботним звичайним життям. Кожному громадянину необхідно зрозуміти та усвідомити, що благополучна епідеміологічна ситуація в нашій області залежить від кожної людини без винятку! Тому, вкотре вас закликаю йдучи в місця масового скупчення людей не забувайте вдягати маску, дотримуйтеся соціальної дистанції. Плануючи відвідати виставу чи концерт не забудьте про обов’язкову вакцинацію проти COVID-19. Крім того, в такий непростий час не забувайте про найближчих, особливо про літніх людей, подбайте про їх індивідуальний захист та про імунізацію. Дотримуйтеся всіх карантинних норм та обмежень!", - закликав Руслан Савчук у мережі.

Посадовець відзначив, що за вчора працівникам лабораторії центру довелося перевірити понад 4 тисячі зразків. Для цього їм довелося працювати до опівночі. 

Дані Міністерства охорони здоров'я свідчать, що 18 січня до лікарень Прикарпаття госпіталізували 256 осіб. Найбільше - в Івано-Франківській громаді (90 осіб), адже тут знаходиться обласна інфекційна лікарня, фтизіопульмологічний центрі та дві міські, які приймають хворих на коронавірус.

Загалом, в обласній інфекційній лікарні зайнято 64% ліжкомісць, в Івано-Франківській ЦМКЛ - 53%, фтизіопульмологічному центрі - 65%, міській лікарні №1 - 60%.

Найбільше заповнена Коломийська інфекційна лікарні - на 98,3%. Також Долинська багатопрофільна лікарня - на 85,1%, Галицька лікарня - на 68,8%, Косівська ЦРЛ - 65,6%, Надвірнянська ЦРЛ - 61,1%, Коломийська ЦРЛ - 60%, Рогатинська ЦРЛ - 55,7%, Городенківська, Рожнятівська та Тисменицька центральні лікарні вже заповнені на 50%. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!