Корови Прикарпаття одні із найменш продуктивних в Україні


В Івано-Франківській області середня продуктивність корів 3.52 тонни молока на рік. Це один із найменших показників в Україні.

Менше лише у сусідній Закарпатській області - 1 тонна на рік. Про це свідчать дані, які LIGA.net взяла для аналізу зі швейцарсько-українського проєкту "Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України" (Quality FOOD Trade Program – QFTP), передає Бліц-Інфо.

Видання зазначає, що в Україні найкраща продуктивність корів в областях, де є просунуті аграрні компанії та ферми великих переробників молока. Зокрема, у двох областях України найкращі корови Європи - на Чернігівщині середня продуктивність корів, що "працюють" на фермах аграрних компаній, становить 11,24 тонни на рік. Це більше ніж у будь-кого з провідної молочної європейської трійці – Данії (10,2 т на рік), Естонії (10,1 т на рік) та Чехії (9,4 т на рік). Другі за продуктивністю українські корови – з Тернопільської області, де середній надій становить 9,74 т на рік – отримали б у Європі "бронзу", випередивши своїх чеських одноплемінниць.

Щодо аутсайдерів, то їх наявність на півдні пояснюється посушливим кліматом. На заході – Закарпаття, Львівщина та Івано-Франківськ – молочну галузь пригнічує потік імпорту з Польщі та Чехії, найчастіше ще й контрабандний.

Головне фото ілюстративне.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!