Коваль з Калущини виготовив дзвони із гільз самохідної артилерійської установки


Майстер із села Кадобна на Калущині Іван Боднар, який створив унікальний карильйон із бойових гільз, а зараз знову працює над створенням унікальних дзвонів.

Коваль Іван Боднар виготовив дзвони з гільзи самохідної артилерійської установки "Піон", інформують "Вікна".

Гільзи передали ковалю із Донецького напрямку. Їхній діаметр — 225 мм, висота — 85 см. Це найбільші гільзи, з яких майстер виготовив дзвони. Каже, що більшими є вже тільки ракети.

Дзвони Іван Боднар виготовив на замовлення для Київщини.

Довідка. Самохідна артилерійська установка (САУ) — артилерійська система на саморухомій базі, яка призначена для безпосереднього вогневого супроводу танків та піхоти в бою, виконання завдань артилерійської підтримки рухомих з'єднань та боротьби з танками противника. У широкому сенсі слова всі озброєні гарматами бойові машини можуть розглядатися як САУ. Проте у вузькому сенсі до САУ відносять колісні та гусеничні бойові машини з гарматним або гаубичним озброєнням, що не є танками або бронеавтомобілями. Дуже різноманітні САУ за видами та призначенням; вони можуть бути як броньованими, так і неброньованими, використовувати колісне або гусеничне шасі, мати баштове або фіксоване монтування гармати. Деякі з САУ з баштовою установкою гармат за формою дуже сильно нагадують танк, проте, вони відрізняються від танка балансом «броня-озброєння» і тактичним застосуванням.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!