«Красиво жити не заборониш»: Ігор Сало - мільярдер, якого немає в списку Forbes


На редакційну пошту "Бліц-Інфо" надійшов лист про цікаві деталі з життя "тіньового" мільярдера Ігоря Сало. Публікуємо його без змін:

Не всі мільярдери воліють афішувати свої богатства. Також як і не всі мільярдери вибирають чесний бізнес. Хтось як україно-російський мільярдер Ігор Сало воліє не будувати підприємство з нуля, а просто «віджати» його у попередніх власників або держави. При цьому оформити його на підставних людей, таким чином, сховавши свої доходи. Та й з податками Ігор Сало воліє «чорнити», провертаючи за допомогою впливових друзів у влади темні махінації.

Але злодія-мільярдера видає його красиве життя. Яхти, вілли біля моря, антикваріат, дорогі авто - все це тягне на десятки мільйонів доларів, які свого часу були вкрадені у людей.

Яке ж життя у тіньового мільярдера?

Пересуватися Ігор Сало любить виключно на статусних авто. У його гаражі тільки за останній час були помічені: «Гелендваген», «Порш Каєн», «Мерседес S 600» і «Бентлі». Можливо, не добре рахувати чужі гроші, але якщо вони були вкрадені у нас, то чому б і ні. Ми дізналися, скільки б могла коштувати кожна з цих машин. На офіційному сайті mercedes-benz «Гелік» моделі, на якій їздить Сало, коштує не багато, ні мало - більше 9 мільйонів гривень, S 600 - близько 6 мільйонів. «Порш» 2013 року - від 120 до 177 тисяч доларів. Нову «Бентлі» на сайтах з продажу авто не знайти. Такі машини робляться «під клієнта». Але навіть з дванадцятитисячним пробігом і не найкращою комплектацією, «Бентлі» трохи не дотягує до десяти мільйонів гривень!

А тепер додаємо до вартості кожної машини 30% від їх вартості. Навіщо? А тому, що всі чотири авто броньовані. Логічно, адже їх власнику є чого боятися. За роки крадіжки і махінацій ворогів у Сало - хоч відбавляй!

Ще один показник статусу - годинник. Їх у Сало - пара десятків. При цьому їх вартість коливається від ста тисяч доларів до семиста. Є в його колекції і досить рідкісні екземпляри. Як Patek Philippe 175 th- Anniversary Jump Hour вартістю 295 226 € і Ulysse Nardin Genghis Khan Tourbillon Minute Repeater (дорогі чоловічі годинники з жакемарами, присвячені значимій історичній особі - правителю монгольських племен Чингисхану). Їх оцінюють у 650.000 $. До речі, перші - Patek Philippe, були помічені на руці у найбагатшого українця Ріната Ахметова.

До речі, Сало теж підозрюють у спонсорстві війни на Сході України.

Крім дорогих годинників, Сало колекціонує антикваріат і предмети мистецтва. Кажуть, в його будинках картин на мільйони доларів. І всі оригінали. Правда, враховуючи, як дістаються Сало підприємства, є ймовірність, що і предмети мистецтва були здобуті не чесним шляхом.

До речі, про житло Ігоря Сало. Те, що він знову ж через підставних людей володіє купою нерухомості, ні в кого не викликає сумніву. У його власності квартири і будинки не тільки в Росії та Україні, а й у більш сприятливому кліматі. Наприклад, в Іспанії. Аналогічна по метражу і розташуванню вілла в Іспанії, на даний момент оцінюється в кілька мільйонів євро. Ще один цікавий факт. Ігор Сало живе в заміському будинку кума Дмитра Медведєва Ігоря Бакая.

Маючи будинок у іспанського узбережжя, «соромно» не мати яхту. І така є! На сайті з продажу яхт схожа за розмірами і класу з тією, якою володіє Сало, оцінюється від 2 000 000 євро.

Працювати Ігор Сало теж воліє в найдорожчому офісі Києва. Він знімає кращі площі в офісному центрі «Парус».

Мається у Ігоря Сало нерухомість не тільки житлова, а й офісна. Наприклад, у Харкові цей бізнесмен володіє найдорожчим готелем міста - комплексом "Аврора".

І хоча доходи свої Ігор Сало ховає, але, тим не менш, веде активне світське життя. Є в нього одна слабкість - дівчата модельної зовнішності. І чим більше, тим краще. До речі, саме колишня модель Влада Литовченко, з якою він зустрічався років десять тому, і відкрила Сало світську столичну тусовку.

Там він познайомився з багатьма впливовими людьми, які згодом допомагали Сало з його махінаціями. Одним з таких був Володимир Орлов. Буквально днями він був звільнений з посади заступника начальника Головного управління процесуального керівництва та нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією, у сфері транспорту та в кримінальних процесах слідчих органів ГПУ. Хоча в наказі і не йде мова, у зв'язку з чим був звільнений транспортний прокурор, але відомо, що він всіляко допомагав Ігорю Сало в його махінаціях, за що і поплатився. І за нашими даними, Орлов далеко не єдиний спільник Сало, який зараз розплачується за зв'язок з цією людиною. До речі, на своєму місці залишається ще одна спільниця Сало - Тетяна Ткачик, колишня співробітниця Світлани Грабарчук, партнера Сало, з якою він працює більше 20 років. Нині вона очолює державну структуру "Укрмедпром". Це її офіційна робота. Неофіційно юрист за фахом Ткачик допомагає Салу з рейдерськими захопленнями всіх підприємств. Подейкують, нею вже зацікавився новий міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі. Можливо, і Тетяну Ткачик в недалекому майбутньому чекає доля транспортного прокурора Орлова. Будучи на зустрічі з Квіташвілі, на якій обговорювали подальшу долю найбільшого виробника інсулінів, завод «Індар», Сало представився, колишнім директором даного підприємства і розповів про те, що за допомогою екс-президента Януковича його неправомірно зняли з посади. Насправді Сало ніколи не був керівником «Індару», а лише неодноразово намагався їм заволодіти нечесним шляхом.

Є в Ігоря Сало і духовне життя. Злодій і шахрай в миру вважає себе дуже побожним. Разом із сином регулярно відвідують церкву, дружать з «потрібними» священнослужителями. При цьому щиро вважають, що цього достатньо для того, щоб бути гідною людиною.

Якщо підсумувати хоча б ті предмети розкоші, що належать Ігорю Сало, про які нам вдалося дізнатися, він уже мільярдер. Але чомусь ніхто жодного разу не бачив його в списках того ж Forbes. А все тому що за фактом жодне підприємство, жоден бізнес йому не належить. Та й своє прізвище у власники «віджатого» заводу не поставиш. Адже за все своє життя Ігор Сало не розпочав і не розвинув жодного бізнесу. Все, що він має, - вкрадено в інших. Питання в іншому: коли закінчиться красиве життя людини, яка живе виключно за рахунок злодійства?