Крим залишили вже більше 15 тисяч біженців


Нині на материкову частину України через анексію Криму прибуло більше 15 тисяч вимушених переселенців з півострова. При цьому офіційна статистика є удвічі меншою.

Про це на прес-конференції сказав голова громадської організації "Український дім" Андрій Щекун, передає  УНН.

"Міністерство соціальної політики інформує, що у них зареєстровано 7-8 тис. вимушених переселенців і ще плюс 5 тис. військових. По нашій же статистиці переселенців сьогодні понад 15 тис. Наприклад, у Львівській області офіційно зареєструвалась 1,4 тис. сімей, а насправді там проживає понад 3 тис. По Луцьку є статистика, що там зареєструвалось 140 осіб, та їх близько тисячі", - зазначив Щекун.

Він зауважив, що різниця в офіційні та неофіційній статистиці зумовлена тим, що насправді чимало переселенців з Криму попросту не реєструються на новому місці проживання.

У той же час, голова правління благодійного фонду "Біженці з Криму" Микола Подоляко додав, що у дуже багатьох випадках із переселених кримських сімей реєструють тільки одного чи максимум двох членів, у той час, як сім’я насправді може бути удвічі чи утричі більшою.

"Реєструється лише, зазвичай, одна людина, але не вся сім’я. Тому офіційну статистику можна множити на два чи на три", - зауважив Подоляко.