Кучма в Мінську: Ми приїхали сюди за миром, а не за перемир'ям


Колишній президент України Леонід Кучма після прибуття в мінський «Президент-готель», де сьогодні, в ці хвилини триває чергове засідання контактної групи з врегулювання ситуації в Україні, заявив, що українська делегація приїхала в Мінськ за миром

«Найголовніше, що мова повинна йти не про перемир'я, а про те, що треба зробити з усіх боків, щоб ми припинили вбивати один одного», - цитує Кучму білоруське видання Naviny.by.

На питання, чи будуть за підсумками сьогоднішньої зустрічі підписані будь-які документи, він відповів, що з українського боку ніяких перешкод для цього немає.

«Якщо й інші сторони так само налаштовані, то підпишемо», - зазначив екс-президент України. Він не став уточнювати, які конкретно документи можуть бути підписані, але підкреслив що головне питання - це негайне припинення вогню і заходи, які для цього потрібно зробити.

На зауваження однієї з українських журналісток про те, що вчора, коли сторони заговорили про можливість припинення вогню, під Маріуполем поновилися бої, Кучма заявив: «Вовків боятися - в ​​ліс не ходити».

Представник російської сторони, посол РФ у Києві Михайло Зурабов, заявив журналістам: він розраховує на підписання документів за підсумками сьогоднішньої зустрічі.

Представник діючого голови ОБСЄ з питань врегулювання ситуації в Україні Адельхейда Тальявіні, яка також знаходиться на місці переговорів, спілкуватися з журналістами не стала.