Курс гривні почав зміцнюватися


На міжбанківському валютному ринку сьогодні зранку відбулося зміцнення національної валюти. Торги стартували котируванням на рівні 15,75 гривні за долар США.

"Сьогодні ми маємо перші позитивні результати аукціону. Курс гривні почав зміцнюватися. Це добра новина, адже це означає, що на цих цінових рівнях уже є експортери, які мають бажання продати валютну виручку, і є імпортери, які вирішили не купувати валюту. Банки це відчули і відобразили у своїх заявках, поданих регулятору", – зауважив начальник Управління валютних операцій та аналізу фінансових ринків Національного банку України Сергій Пономаренко.

Він додав, що за результатами сьогоднішнього аукціону середньозважений курс гривні становив 15,7350 гривні за долар США, курс відсікання – 15,6075 гривні за долар США.

Крім того, Сергій Пономаренко розповів про нові правила, за якими проводився валютний аукціон 12 листопада 2014 року: "Було вирішено орієнтуватися на середньозважений курс. Тобто заявки банків задовольняються починаючи з тих, хто запропонував курс купівлі на рівні середньозваженого курсу і нижче. На мою думку, такий метод відповідає очікуванням усіх учасників наших щоденних аукціонів", – зазначив Сергій Пономаренко.