Лукашенко критикує Захід, білоруси ходять з українськими прапорами


МЗС Білорусії заявив, що країни Заходу в оцінці подій в Україні потурали радикалізму і екстремізму, що зіграло негативну роль в ескалації конфлікту

У заяві відомства йдеться, що представники західних держав не хотіли помічати захоплення протестуючими адміністративних будівель, застосування сили щодо представників влади, а продовжували наполягати, що протести носять мирний характер, повідомляє ВВС.

"Така позиція, що граничить, по суті, з потуранням радикалізму та екстремізму, зіграла свою негативну роль в ескалації насильства", - заявляє офіційний Мінськ.

Президент Олександр Лукашенко в четвер направив співчуття президенту України Віктору Януковичу у зв'язку із загибеллю людей в результаті масових заворушень в Києві.

"Білорусь завжди засуджувала протиправні дії учасників політичних конфліктів і неконституційні методи вирішення внутрішньополітичних розбіжностей, які неминуче призводять до ескалації насильства", - йдеться в документі.

У заявах лідерів білоруської опозиції вина за трагічні події в Україні покладається на президента Януковича і українську владу .

Молодь в Мінську несе квіти і свічки до пам'ятника Тарасу Шевченку, встановленому неподалік від будівлі посольства України. Деякі автомобілі в Мінську позначені стрічками в кольорах українського прапора.