«Лукойл» подарував фонду цивільної дружини Януковича 2 мільйони гривень


14 жовтня 2010 року уклав угоду з благодійним фондом «Дорога майбутнього» громадянської дружини Віктора Януковича Любові Полєжай про надання благодійної допомоги у розмірі 2 млн гривень.

Відповідний документ опубліковано на сайті «YanukovychLeaks» серед інших документі фонду Полєжай, інформують ”Наші гроші”.

Через два тижні після укладення угоди про благодійну допомогу Віктор Янукович зустрівся з основним власником російського «Лукойлу» Вагітом Алєкперовим. Тоді президент України високо оцінив внесок «Лукойл» в реконструкцію потужностей ТОВ «Карпатнафтохім» (Калуш) і висловив сподівання на продовження інвестиційної програми.

«Велике спасибі Вагіту Алекперову і його компанії, які дотримали слова і вклали понад 550 млн доларів у реконструкцію цього підприємства. Я вважаю, подальша доля цього заводу – це перспективний розвиток, відкриття другої та третьої черги інвестиційних проектів, вихід на рівень приблизно до 1 млрд доларів інвестицій», — казав Віктор Янукович.

У свою чергу Вагіт Алекперов тоді повідомив, що «Лукойл» проявляє інтерес до розробки нафтогазоносних родовищ на шельфі Чорного моря.

Банківська проводка по благодійних коштах була здійснена 28 січня 2011 року.

Також ЗМІ повідомляли, що сама Любов Полєжай — власниця спа-салону, а також очолює благодійний фонд. Так, Всеукраїнський благодійний фонд “Дорога майбутнього” має десятки мільйонів доларів перерахувань. Це підтверджують знайдені документи.