Львів відмовився від зимової Олімпіади-2022


Львів відкликав свою заявку на проведення зимової Олімпіади 2022 року

Про це повідомляє Еспресо.TV. з посиланням на прес-службу Національного Олімпійського комітету України.

Як зазначається, таке рішення було прийняте у зв’язку зі складним політичним і економічним становищем в Україні. Натомість влада Львова готуватиме заявку на зимові Олімпійські ігри 2026 року.

 «За підсумками конструктивної дискусії між президентом Міжнародного Олімпійського Комітету Томасом Бахом, Прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком та президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою всі сторони погодилися, що Львів спрямує свої зусилля у боротьбі за право проведення зимових Олімпійських ігор 2026 року, водночас, не продовжуватиме боротьбу за Ігри-2022», - поінформували в комітеті.

Президент Міжнародного Олімпійського комітету Томас Бах підкреслив, що робоча група МОК визнала, що Львів має величезний потенціал для майбутнього розвитку.

«У моїх розмовах з прем’єр-міністром України і президентом НОК ми зробили висновок, що в нинішніх умовах було б надзвичайно важко продовжувати боротьбу за право проведення Олімпійських ігор-2022, але разом з тим, майбутня кампанія України як можливої господарки Ігор має величезне значення для країни загалом  і українського спорту зокрема», - сказав Бах.

У свою чергу, прем’єр Арсеній Яценюк підтвердив, що заявка на 2026 рік матиме величезний потенціал для економічного відновлення країни і може мати значні переваги для українського суспільства.

Нагадаємо, Львів став третім містом після Стокгольма і Кракова, що відкликав свою заявку на проведення Олімпіади-2022.

Зазначимо, що 9 липня цього року МОК офіційно затвердить міста-претенденти, а країну-господаря Зимових ігор 2022 року оголосять 31 липня 2015 року у Куала-Лумпур.