Львів’яни захопили облдержадміністрацію. Сала немає


Сьогодні, 23 січня, близько двох тисяч львів’ян опівдні прийшли під стіни Львівської облдержадміністрації на акцію в межах загальноукраїнського страйку. Згодом вони масово почали заходити у будівлю ЛОДА, аби поспілкуватися з головою адміністрації Олегом Салом, і оголосили, що «беруть владу в свої руки» і блокуватимуть будівлю.

Про це повідомив кореспондент ZAXID.NET з місця подій.

«Вся площа перед ЛОДА заповнена людьми. Вони кричать «Заходимо!», «Революція!» і закликають одне одного заходити спокійно, не бити вікна і не псувати майна. Охорона не змогла стримати людей, бо їх дуже багато», – розповів кореспондент.

З людьми є депутат обласної ради від партії УДАР Оксана Юринець та голова Львівської облради Петро Колодій.

На запитання, які вимоги людей, Петро Колодій сказав, що вони хочуть поговорити з головою адміністрації, почути його позицію, адже за два місяці Євромайдану він її так і не озвучив.

«Люди зайшли, почали колядувати. За словами охорони, до них вийшов хтось із заступників голови ЛОДА Олега Сала і сказав впустити людей. Вони піднялись на другий поверх до кабінету Сала, люди почали співати гімн. Як з’ясувалося, Олег Сало зараз перебуває у Києві. Ініціативна група оголосила, що блокують адміністрацію і беруть владу в свої руки», – сказав кореспондент ZAXID.NET.

А тим часом, налякані працівники адміністрації ховаються в своїх кабінетах.

У будівлю ЛОДА прибув головний міліціонер Львівщини Олександр Рудяк.

Він закликав людей до проведення виключно мирних заходів і захотів поспілкуватися з ініціативною групою. Однак, коли Рудяк нагадав протестувальникам, що згідно з новим законодавством (закони "16 січня", - ред.), їхні дії можуть кваліфікувати як масові безпорядки, що може потягнути за собою відповідальність, люди почали скандувати йому «Ганьба!».