Львівська залізниця недоотримала 45% від суми, витраченої на перевезення пільговиків у приміському сполученні


У 2013 році обласні державні адміністрації західного регіону виконали поточний план з відшкодування коштів, витрачених Львівською залізницею на перевезення пасажирів пільгових категорій у приміському сполученні на 100,3%. Львівська, Тернопільська, Рівненська, Волинська, Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська ОДА перерахували залізниці закладені у бюджетах областей 38 мільйонів 452 тисячі гривень.

Водночас, залізничники підрахували, що цих грошей насправді вистачило, аби компенсувати лише 55% від насправді витраченого на перевезення пільговиків, а отже 45% таких пасажирів залізниця перевезла собі у збиток.

Загалом протягом 2013 року магістраль надала послуги з перевезення пасажирів пільгових категорій на загальну суму 69 мільйонів 904 тисячі гривень, недоотримавши таким чином від ОДА 31 мільйон 452 тисячі гривень. До слова, минулого року залізниця недоотримала 31,1% коштів за перевезення пільговиків.

Відтак залізничники сподіваються, що у бюджетах областей на 2014 рік будуть закладені суми, які відповідатимуть реальним витратам магістралі. Це дозволить зменшити збитковість приміських пасажирських перевезень, сприятиме покращенню рівня послуг, які надають працівники галузі, підвищить комфорт користування залізничним транспортом для мешканців західного регіону та гостей краю.

Довідково: Загалом у приміському сполученні протягом 2013 року Львівська залізниця перевезла 55 761 500 пасажирів, з них лише 10 мільйонів 721 тисяча 500 осіб сплатили за проїзд повну вартість.