Люди ігнорують правила: від початку липня в Україні – 310 потонулих


Від початку липня на українських водоймах потонуло 310 людей, в тому числі майже 40 дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"859 випадків утоплення зафіксовано з початку 2021 року. Із них 310 - тільки з початку липня. Серед потонулих у цьому місяці майже 40 дітей. Страшна статистика, яка, на жаль, не зупиняє людей і не змушує переглянути своє ставлення до заходів безпеки. Попри постійні застереження співробітників Служби порятунку, люди ігнорують найелементарніші правила поведінки на воді", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 23 липня на ставку в селі Лозувата Вінницького району рятувальники знайшли, вилучили з води та передали працівникам поліції тіло чоловіка 1962 року народження, який втопився під час купання. Схожий випадок стався і на Київщині, де на річці Стугна в м. Обухові потонув чоловік 1988 року народження.

У Запорізькій області за добу 23 липня рятувальники тричі залучались для надання допомоги відпочивальникам на Азовському морі. Людей віднесло від берега на плавзасобах (катамарани та надувні матраци).

У ДСНС серед найпоширеніших причин нещасних випадків на воді називають купання в не обладнаних для цього місцях, купання в нетверезому стані та самостійне відвідування водойм дітьми.

Рятувальники нагадують, що відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах. Не можна залишати дітей без нагляду біля води та дозволяти їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки, купатися в стані алкогольного сп'яніння, плавати наодинці.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!