"Маневри УПА". На Прикарпатті відбудеться військово-історична реконструкція вишколу


Із 7-го по 9 травня у селі Добровляни Франківської ТГ проведуть військово-історичну реконструцію вишколу УПА та 14-ї гренадерської дивізії військ СС "Галичина".

Про це повідомляє голова ГО "Незламна Нація" Олександр Данилюк на сторінці організації у Facebook, пише Суспільне Карпати.

30 реконструкторів з Івано-Франківщини, Львова, Тернопільщини упродовж двох діб проживатимуть в лісових таборах, здійснюватимуть розвідки, пересування, відтворюватимуть бойові зіткнення. Крім того, передбачено відпрацювання тактичних елементів, а також імітація зайняття села.

9-го травня об 11:00 у центрі села розпочнеться урочисте завершення заходу, на якому вшанують українців, полеглих у Другій світовій війні. Під час урочистостей реконструктори стоятимуть одягнені та озброєні за зразками трьох армій, в лавах яких українці воювали у Другій світовій — Українська повстанська армія, Робітничо-селянська Червона армія та 14-та гренадерська дивізія військ СС "Галичина".

"Вважаємо за необхідне представляти саме три сторони, адже саме таким, на наш погляд, повинне бути сприйняття тих подій. Цю трагедію, під час якої українці знищували одне одного за чужі інтереси, цю сумну, але тим не менш і героїчну сторінку історії слід пам'ятати, як і її учасників", — зазначив Олександр Данилюк.

Табір УПА розкладуть вранці 7-го травня, а перші вишкільні елементи розпочнуться приблизно о 17-й годині.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!