Марцінків попросив переселенців поважати наші традиції, а франківців не вестися на провокації


Очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків закликав переселенців поважати наші звичаї і традиції, а франківців не розпалювати ворожнечу і не допомагати ворогу нас розсварити.

Відповідне звернення Марцінків озвучив під час ранкового ефіру на своїй сторінці, інформує Бліц-Інфо.

"Хочу звернутися до переселенців з тим, що турбує кожного франківця. Дуже прошу поважати наші традиції та звичаї. Нам дуже приємно коли ви намагаєтесь говорити українською мовою в магазині, звертаючись до нас, адже для нас російська мова - це мова окупанта. Тому звертаюся до всіх людей які переїхали сюди - поважайте наші звичаї, те що ми в неділю ходимо до церкви в не працюємо Ми є дуже гостинні, але багатьох дратують певні моменти. Наприклад хаотичне паркування.

Водночас мер закликав франківців проводити лагідну українізацію.

"Коли до вас в магазині звертаються російською просіть говорити українською, або не обслуговуйте. Вчіть наших гостей української мови. Тільки дуже прошу бути максимально обережними у висловлюваннях. Не треба у соцмережах писати пости про мову, адже вони нічого не дадуть окрім розпалювання ворожнечі і ненависті. Давайте конкретними кроками допоможемо лагідній українізації. Ми з вами сьогодні повинні максимально концентруватися на перемозі і мобілізувати для цього всі ресурси. Ворог сьогодні хоче нас розсварити і виснажити. Тому, проявляймо розум і не піддаваймось на його провокації. Тому прошу всіх давайте будемо ввічливими, людяними і поважаймо один одного",- закликав мер.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!