Марцінків розповів, чи буде зупинка громадського транспорту через брак пального


Очільник Івано-Франківської громади Руслан Марцінків розповів, чи не буде в громаді проблем з виїздом громадського транспорту.

Також міський голова під час включення повідомив, як комунальники підстраховуються, аби у разі "прильтів" місто не залишилося без води, пише Бліц-Інфо.

"Вчора ввечері декілька годин поспіль у всій Україні була затяжна тривога. Відомо про прильоти на Львівщині та на Кіровоградщині. Також на Закарпатті був прильот у гірському районі. Ворог б'є по всіх містах України, намагається завдавати ударів по інфраструктурних обʼєктах - тих, що стосуються життєдіяльності. Принагідно дякую нашим міжнародним партнерам, що дали нам потужні генератори, які в разі ударів по підстанціях, дозволять закачувати воду для потреб Франківська. Зараз з керівником Водоканалу обговорюємо альтернативні джерела з відновлення водопостачання. Ворог показує, що всі регіони України під загрозою. Немає безпечного міста. Тож рано розслаблятись. Прошу звертати увагу на тривоги та берегти себе і своїх рідних. Наразі в нашій громаді та у всій області все спокійно. Дякуємо Богові та нашим захисникам!", - звернувся Руслан Марцінків. 

Очільник громади відзначив, що зараз в країні є нестача пального. І нашу область ця проблема не оминула. 

"Ми активно над цим працюємо. Я інформуватиму. В першу чергу може бути проблема з комунальним транспортом. Поки ми не скорочуємо випуск, але дивимось за ситуацією. Це виклик та велика проблема. Тож працюємо, щоб цей запас був", - наголосив Руслан Марцінків.

Також голова повідомив, що напередодні міськрада проголосувала за передачу пального надзвичайникам, які направились у регіони, де зараз розбирають завали. 

Як відомо, через проблему з пальним вже обмежили рух громадського транспорту у Коломиї та Калуші.

Слід зазначити, голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук під час включення підтвердила, що зараз є підвищений ажіотаж та певний дефіцит з пальним на автозаправних станціях. І основна причина - розбиті ворогом нафтобази. Втім, запевнила, що в області є запас пального для критичної інфраструктури. Водночас, проблему з пальним в Уряді обіцяють вирішити протягом кількох днів. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: