Масове отруєння в Харкові: госпіталізовано вже 67 осіб


У Харкові зросла кількість госпіталізованих відвідувачів мережі ресторанів із симптомами отруєння: станом на 19 червня до лікарень потрапили 67 осіб.

"Станом на 7 годину 19 червня у м. Харків з підозрою на харчове отруєння до лікувальних закладів госпіталізовано 67 осіб (з них 14 дітей), які попередньо вживали їжу з мережі ресторанів. Проводиться комплекс санітарних та протиепідемічних заходів", повідомляє УП з посиланням на ДСНС.

Що передувало: За даними ЗМІ, 16 червня до служби контролю якості ресторану "Якіторія", що розташований в Харкові на вулиці Квітки-Основ’яненка, звернулися відвідувачі зі скаргами на погане самопочуття. Керівництво ресторану вирішило тимчасово закрити його. Станом на 17 червня до лікарень Харкова госпіталізували 25 осіб (19 дорослих та 6 дітей).

Станом на 18 червня було зареєстровано 57 випадків захворювання, зокрема 16 серед дітей. Попередній діагноз – гостра кишкова інфекція неуточнена, середнього ступеню важкості. Хворі пов’язуювали свій стан із вживанням готових страв (переважно суші) у закладі громадського харчування м. Харків ТОВ "Ресторація №1" (ресторани "Якіторія", "Мафія")".



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!