Майданівці не причетні до пожежі в одеському Будинку профспілок - МВС


У МВС вважають, що представники Євромайдану не причетні до виникнення пожежі в Будинку профспілок в Одесі 2 травня, який забрав життя кількох десятків людей.

Про це повідомляє журналіст Ілля Азар з посиланням на заступника глави МВС Сергія Чеботар.

Чеботар в розмові з ним, за словами Азара, зазначив, що загоряння Будинку профспілок точно сталося з верхніх поверхів. Більш того, вважають у міліції, воно почалось з вини тих, хто знаходився всередині - "пляшка з горючою сумішшю по клітці впала вниз, і почалася пожежа".

"Знизу пожежа не починалася, і самооборона або "Правий сектор" у пожежі не винні. За його словами, вогнепальних поранень у загиблих в Будинку профспілок немає, в основному, люди там померли від задухи (хтось згорів). Він каже, що знайдені гільзи, зброю і коктейлі всередині будівлі, називає екстремістами тих, хто був всередині Будинку профспілок", - повідомляє журналіст.

За словами Чеботара, ніхто з тих, хто обложив Будинок профспілок всередину не заходив, і ніякої боротьби між майданівцями і антимайданівцями всередині не було. "Провокації з пострілами зі зброї в центрі міста почали антимайданівці", - цитує його Азар.

Як відомо, прокурор Одеської області Ігор Боршуляк раніше повідомив, що в результаті зіткнень і пожежі в Будинку профспілок 2 травня в Одесі загинули 46 людей, більше двохсот звернулися за допомогою у медичні установи, 20 з яких - співробітники міліції.

Депутат Петро Порошенко заявив про наявність доказів, що 2 травня у приміщенні обласної федерації профспілок в Одесі був організований теракт.

Українська правда