Майже 303 мільйонів гривень єдиного податку сплатили прикарпатці цього року


Як повідомили у Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області в січні-квітні 2021 року до місцевих бюджетів Прикарпаття платники податків сплатили 302,9 млн грн єдиного податку, що на 41,9 млн грн більше ніж минулоріч.

Від суб’єктів господарювання-фізичних осіб, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, надійшло 246,2 млн грн єдиного податку, від юридичних осіб – 45,0 млн грн, від сільгосптоваровиробників – 11,7 млн гривень. Про це йдеться на сторінці ГУ ДПС в області.

Надходження єдиного податку складають 13 відс. загальних надходжень до місцевих бюджетів. Сплачуючи єдиний податок своєчасно та у повному обсязі, суб’єкти господарювання сприяють розвитку і благоустрою своєї місцевої громади.

Нагадаємо, що обрати першу групу єдиного податку можуть фізичні особи-підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню) обсяг доходу протягом календарного року не повинен перевищувати 1002 тис. гривень.

Другу групу єдиного податку можуть вибрати ті фізичні особи-підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року вони не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб, а обсяг доходу протягом календарного року не повинен перевищувати 5004 тис. гривень.

Виключення складають ФОП, які надають посередницькі послуги з купівлі, продажу, оренди та оцінювання нерухомого майна (група 68.31 КВЕД ДК 009:2010), а також здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння – вони належать виключно до третьої групи платників єдиного податку, за умови, що відповідають вимогам, встановленим для такої групи.

Третю групу єдиного податку можуть застосовувати фізичні особи-підприємці, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена та юридичні особи - суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми обсяг доходу протягом календарного року не повинен перевищувати 7002 тис.гривень.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!