Майже 50 підприємств переїхали на Прикарпаття через бойові дії


За підтримки програми релокації бізнесу, активним учасником якої є Івано-Франківська обласна військова адміністрація, на Прикарпаття вже переїхали понад 40 підприємств, з яких 25 розпочали роботу та випуск продукції.

Про це повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук у своєму Telegram каналі.

«Івано-Франківщина – тилова область, на яку в умовах сьогодення покладається завдання щодо забезпечення внутрішньо переміщених осіб, а також сталого розвитку економіки. Саме тому для нас важливо, щоб підприємства працювали, створювалися нові робочі місця, зокрема, і для внутрішньо переміщених осіб, - повідомила Світлана Онищук. - Міністерство економіки України направило нам понад пів тисячі заявок для опрацювання.

Наразі три сотні таких запитів нами вже розглянуто та надано пропозиції. Також варто зазначити, що понад 47 підприємств уже переїхали на Прикарпаття через бойові дії у місцях їх діяльності, 25 - розпочали випуск власної продукції».

Керівниця області зазначила, що релоковані підприємства спеціалізуються, в основному, на пошитті одягу, виробництві продуктів харчування, машинобудуванні та металообробці.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!