Мер Снятина звернувся у поліцію через смог і запах аміаку в громаді


Мешканці Снятина скаржаться на сморід аміаку через добрива, які вносять аграрії. Мерія звернулась у поліцію.

Як повідомили у Снятинській міській раді, вже не перший рік в цю пору жителів територіальної громади турбують різкий і неприємний запах аміаку і смог, які розповсюджуються від добрив, котрі вносяться аграріями у грунт.

У понеділок міський голова Снятина Анатолій Шумко зустрівся із заступником начальника Коломийського районного відділення поліції №1 Любомиром Орчиком та начальником відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Романом Драганюком, щоб обговорити ситуацію, яка склалась і варіанти вирішення.

За словами Романа Драганюка, причиною різкого запаху аміаку в громаді та місті є аномальна спека, яка теж сприяє цьому явищу.

За результатами наради, міський голова звернувся до працівників поліції, щоб вони провели розслідування з приводу цієї ситуації.

Також з відповідною заявою мер звернеться до управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської обласної адміністрації, адже проблема вкрай загрозлива для людей, які хворіють на алергічні та легеневі захворювання.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!