Мешканці Прикарпаття вийшли на акцію протесту проти продажу приміщення сільради


Минулого тижня мешканці Пукова вийшли на акцію протесту проти незаконної оборудки і перекрили дорогу державного значення. Люди вимагали пояснити, хто і за яким правом привласнив собі державне приміщення, а також покарати нечесних підприємців і повернути майно його законному власнику – громаді.

На зустріч із селянами приїхав голова Рогатинської РДА Йосип Нижник. Він пояснив, що у 2000-му році СВК «Пуків» взяло кредит у банку на суму 360 тис. гривень і  віддало будівлю сільради у заставу за борг. Проте такого права не мало, адже це приміщення  не входило до пайового фонду сільськогосподарського підприємства, а власники паїв не уповноважували тодішнього керівника розпоряджатись громадським майном.

У 2002-му році без законних підстав СВК «Пуків» перепродало будівлю сільської ради ТзОВ «Пуків». Тепер власником будівлі є фермер із села Стратин Ігор Валько, який найближчим часом готовий виселити сільраду із власного приміщення.

Селяни обурені, мовляв, їхнє, громадське, добро було нечесно викрадено і продано. Та районна влада запевнила: документи купівлі-продажу сфальсифіковані, спірне питання вже вирішується і за ним порушено три кримінальні провадження. Проте поки вони у суді, конкретні дії неможливі. Єдине, що можна зробити зараз – це контролювати хід справи.
Селяни сприйняли обіцянки скептично і пригрозили: якщо за цю проблему і надалі ніхто не візьметься, а в будівлі засяде приватний підприємець, то вони вийдуть на протести вдруге – цього разу під владні кабінети райдержадміністрації та районної ради і стоятимуть там, доки посадовці не почують голосу народу.

Тим часом мешканці села переконують, що сільрада для них у Пукові конче потрібна, бо, якщо доведеться, до сусіднього села за довідкою не підуть.

 

Дмитро ГУСАК, ЗК