Мешканець Косівщини перерахував шахраям 42 тисячі гривень, а болехівчанка - 22


Великі суми грошей втрачають мешканці Івано-Франківської області через власну необачність.

Жертвою шахраїв став мешканець Косівщини. Чоловік вирішив купити автомобіль через в Інтернет. Знайшовши посилання на сайті, він зв'язався з продавцем. Домовившись про купівлю автівки, чоловік перерахував аферисту передоплату у розмірі близько 42 тисяч гривень. Однак після перерахунку грошей псевдо продавець перестав виходити на зв'язок.

А от мешканка Болехова перерахувала аферистам 22 тисячі гривень. Жінка знайшла в мережі допис про продаж дров. Потерпіла зателефонувала за вказаним номером та погодилась переказати гроші. Однак через деякий час зрозуміла, що її ошукали. Телефон продавця був вимкнений, а товару жінка так й не отримала.

Поліцейські нагадують декілька простих порад, які допоможуть не попастися на гачок аферистів:

Завжди перевіряйте адресу сайту.

Не розголошуйте дані картки. Насамперед це стосується номера, терміну дії, CVC2/CVV2. А ще краще — зробіть віртуальну картку: таку послугу надають практично всі банки;

Не перераховуйте гроші наперед за товар, навіть у мінімальних розмірах.

Читайте відгуки про товар і продавця. Зазначені в оголошеннях номери телефонів перевіряйте через пошукові системи Інтернету. Не виключено, що хтось уже став жертвою шахрая і попереджає про це інших.

Насторожити має наявність виключно позитивних відгуків, написаних ніби за шаблоном з невеликим проміжком часу.

Зберігайте всі документи, надані продавцем (фіскальні чеки, гарантійні талони), а також електронне листування. У разі виникнення непорозумінь вони стануть вашим підтвердженням здійснення покупки.

У разі, якщо ви все ж таки потерпіли від шахраїв, не зволікайте, телефонуйте на спецлінію «102».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!