Мешканець Яремче вкрав газу в обхід лічильника майже на 80 тис. грн


Мешканець приватного будинку в Яремче приєднав до мережі газовий шланг поза лічильником і так використовував газ, поки газовики не запідозрили обман.

Про випадок "Бліц-Інфо" розповіли у пресслужбі Івано-Франківської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України».

"Таким чином, при площі приватного будинку 186 кв. м у минулий опалювальний період, відповідно до показів лічильника,  прикарпатець спожив начебто всього 76,71 куб. м газу. Через дії недобросовісного споживача, газорозподільна компанія зазнала збитків на суму понад 78 тис. грн. Чоловік визнав свою вину.  Тепер він повинен компенсувати збитки", - відзначають газовики.

Мешканець Яремче тепер буде змушений оплатити не лише за газ, а й повинен купити новий лічильник та оплатити роботу по його монтажу.

"Горе-споживачі" наражають на небезпеку себе і оточуючих людей. Адже, як правило, самовільні врізки зроблені з порушеннями газової безпеки - негерметичні, з витоками газу. А це - шлях до виникнення надзвичайної ситуації. Загалом, з початку року фахівці Івано-Франківської філії виявили 50 правопорушень з несанкційованого відбору газу: з них 6 незаконних врізок в газові мережі та 44 втручань у роботу лічильників газу. Як результат - недобросовісним споживачам здійснено донарахування на суму майже 838 тис. грн", - кажуть у "Газорозподільчій компанії".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!