Ми не забудем Маріуполь, не пробачим Бучу — SKOFKA випустив новий трек


Ще кілька місяців тому українці навіть подумати не могли, що зможуть відчувати стільки ненависті. Навіть у наймиролюбніших і найнабожніших нині немає сумнівів: російським катам, що прийшли вбивати та нищити, не може бути жодного прощення.

Війна, яку ми бачимо — страшна трагедія та геноцид українського народу, які ми ніколи не забудемо і не пробачимо. Ці емоції й зібрав Skofka у свою пісню «Не забудем і не пробачим». Це перша пісня репера, написана після початку російського вторгнення.

«Я бачив в очах навіть найдобріших, не здатних до ненависті людей ці слова. Я бачив їх в коментарях під жахливими постами, я чув це від знайомих, друзів, рідних, політиків, військових, волонтерів, дітей, я почув їх в собі, це були слова “Не забудем і не пробачим”. Бо якби сильно мені не хотілось торкатись таких відчуттів як ненависть, злість, ворожість, але пробачити, а ще більше забути — це вже, на жаль, не вийде!» — розповідає репер про пісню.

Повномасштабна війна росії відкрила українцям досі небачені емоційні гойдалки. Ось у новинах скорбота за загиблими у Бучі та інших десятках деокупованих міст, а за ним — відео, де Джавеліном знищують російський танк, що мимоволі викликає посмішку. Бачити це щодня тяжко для психіки, та однак віра у ЗСУ та нашу перемогу — сильна, як ніколи.

Врешті цей круговорот виснажливих поганих новин вирвався у творчість Skofka. «Не забудем і не пробачим» — пісня про ті емоції, які хочеться забути, не бачити й ніколи не знати. Артист сподівається, що уже цей жах закінчиться і люди вже скоро зможуть оговтатися від пережитих страхіть. Та водночас ми не можемо пробачити жодного нечесно забраного людського життя, жодного знищеного міста та жодної сплюндрованої долі.

«Хай цей трек несе в собі той жах, який ми бачимо та відчуваємо зараз, весь негатив, злоба, страх, скорбота хай лишається в рядках цієї пісні! Я вірю, що коли ми переможемо цих поганих сусідів, то з часом ми багато емоцій забудемо і це є добре, але і водночас вже ніколи ми “Не забудем і не пробачим”» — каже Skofka.

Нагадуємо, нещодавно Skofka випустив пісню «Ой на ой». Це останній трек, написаний репером перед війною. Пісня була записана у студії за 7 годин до першого вибуху та виявилась пророчою, бо напрочуд влучно передавала настрій багатьох українців прямо зараз.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!