"Ми вибралися з пекла". Якою ціною піхота стримує ворога на Покровському напрямку (відео)


Він пережив шість ворожих штурмів за чотири дні. Отримав поранення, але продовжував боротися, бо пообіцяв вагітній дружині, що виживе.

Якою ціною піхота стримує ворога на Покровському напрямку, розповідь "із перших уст" від бійця 68 окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша Володимира.

"Пішли ми на перший вихід. Дуже непросто дійти на позицію і потім звідти вибратися. Але головне - не впасти в ступор чи в паніку, просто робити те, чому тебе навчили. Психологічно не здаватися", - ділиться досвідом гранатометник Володимир.

Розповідає, що відбивали штурми спільними зусиллями: "Ми всі дружно знищували ворога". Разом з побратимами підбили з РПГ бронетранспортер, далі зав'язався стрілецький бій з окупантами.

"Шестеро росіян встигли висадитися. Я почав закидати їх гранатами і "затрьохсотив" двох. То інші їм навіть не допомогли, не відтягнули, а кричали: "Давай, тряпка, собєрісь, вставай!" У той момент я зрозумів, що вони слабкі", - згадує воїн.

Протистояння тривало всю ніч і закінчилося на користь росомах. "Я весь час підтримував моральний дух побратимів, говорив, що ми не прийшли сюди вмирати, що ми зробимо роботу і знищимо ворога. Хлопці зібрали себе в руки і викладалися на повну", - каже Володимир.

Сам він був поранений осколками, один з яких пробив бронежилет і ледь не дійшов до серця.

"Ми витримали не тільки обстріли і штурми, а ще й гази, якими окупанти закидують наші позиції. А в цей час ворожі дрони вичікують, поки ти вийдеш з бліндажа, щоб по тобі відпрацювати", - наголошує герой.

Згодом відбулася евакуація поранених, Володимира з побратимами успішно вивезли на стабілізаційний пункт, а звідти доправили до госпіталя.

"Ми щасливі були, що вибралися з того пекла. Треба взяти себе в руки і вірити, що все буде добре!"



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!