Міцніша, зручніша та дешевша: армія випробовує бронемобіль "Варта"


Першу партію бронеавтомобілів "Варта" випробували на полігоні в Житомирській області. Раніше ці машини пройшли тестування у бійців Нацгвардії та спецпідрозділу поліції КОРД. Військові кажуть – таких машин в Україні ще не виробляли. Поміж технічних переваг над попередніми моделями, "Варта" ще й економічніша. Коштує такий броньовик майже 6 мільйонів гривень.

На мільйон дешевше, ніж техніка, яку армія закуповувала досі. Саме після перевірок на полігоні, прийматимуть остаточне рішення про закупівлю більшого числа техніки, повідомляє телеканал "24".

Що стосується технічних характеристик, то броньовик розрахований на 10 бійців. Міцний захист здатен вберегти солдатів від осколків та бронебійно-запалювальних куль. Кожну "Варту" виготовили з броньованої шведської сталі. В автомобілі вбудували найпотужніший і ремонтопридатний двигун, який краще ніж у бронеавтомобіля "Козак".

У салоні – два режими освітлення – денний і нічний. Не забули і про зручності – кондиціонер та систему обігріву. А ще спеціальна система ременів, яка допоможе бійцям значно швидше вибратися з машини. Також у "Варті" можна демонтувати пошкоджене скло під час пересування.