Мільйон для поспішайок: Благодійники збирають гроші на УЗД-апарат в обласну дитлікарню


Аби відділення передчасно народжених дітей та відділення інтенсивної терапії новонароджених Івано-Франківської обласної лікарні необхідно до 17 листопада зібрати мільйон гривень.

Збір грошей організував Благодійний фонд «КОЛО» (Київ) на платформі Kind Challenge.

"17 листопада - всесвітній день передчасно народжених малюків, саме до цієї дати ми прагнемо зібрати кошти та закупити обладнання! Щорічно тут лікується 250-300 дітей з вагою при народженні від 500 до 2500 г. Від своєчасності та якості УЗД-візуалізації під час обстеження та діагностування маленьких пацієнтів залежить своєчасність та відповідність наданої допомоги, а отже — їх майбутнє. Апарат УЗД високого класу, крім обстежень головного мозку, серця, органів черевної порожнини, дає можливість проводити УЗД легень, що критично важливо для визначення часу переведення дитини на той чи інший режим ШВЛ, його тривалість, вчасність екстубації. Долучіться, щоб допомогти малюкам, які трохи поспішили на старті!", - закликає координатор проєкту Вікторія Федорів. 

 Наразі на платформі вдалося зібрати 2213 грн. Долучитися можна за посилання.
 
#поспішайки – це малюки, народжені передчасно - від 22-го до 37-го тижня вагітності, з масою тіла 500–2500г. Щороку, у світі 15 мільйонів малюків з’являється передчасно. Це 11% від усіх пологів. В Україні близько 20 тисяч дітей є передчасно народженими, а це кожна 15-та дитина. Наслідки передчасних пологів це: надзвичайно мала маса тіла у малюка, ризики розвитку дитячого церебрального паралічу, розумових розладів, хронічних захворювань легень, втрати зору та слуху.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!