Мінкульт попередив: тих, хто поїде на Koktebel Jazz Party, в Україну не пустять


Музикантам з РФ та інших країн заборонять в'їзд в Україну, якщо вони візьмуть участь у так званому джазовому фестивалі Koktebel Jazz Party

Про це йдеться у заяві Міністерства культури України щодо можливих фактів порушення іноземними громадянами порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України. 

«Прибуття іноземних діячів культури на цей захід матиме прямий наслідок у вигляді заборони їхнього в`їзду на територію України», - наголосив віце-прем`єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко.

Як зазначається у заяві, в'їзд на окуповану територію АР Крим та виїзд з неї здійснюється відповідно до Порядку, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 р. № 367. А до порушників будуть застосовані визначені законодавством України обмеження.

За даними Мінкультури, серед тих, хто планує приїхати на так званий «Koktebel Jazz Party», - відома співачка Лариса Доліна, знаний російський саксофоніст Ігор Бутман, американський саксофоніст Гері Бартц та його співвітчизниця співачка Дебора Браун, британський джазмен Вілл Джонс, цілий "десант" учасників вокального шоу "Голос": колектив RedSquareBand (Артур Бест, Етері Беріашвілі, Альона Тоймінцева, Георгій Мелікішвілі, Георгій Юфа, Андрій Давідян), Маріам Мерабова, - та інші музиканти.

Водночас Міністерство культури України дякує за повагу до українського законодавства німецькому гурту De Phazz та кубинському джазмену Артуро Сандовалю, які відмовились від участі в цьому "фестивалі".

Нагадаємо, справжній міжнародний фестиваль «Джаз Коктебель –2015» відбудеться 23-30 серпня у селищі Затока Одеської області. Участь у фестивалі, що проходитиме вже втринадцяте, візьмуть багато відомих музикантів з України, Європи та США.