Міськрада Коломиї просить Кабмін відмінити "червону зону"


Коломийська міська рада звертається до Кабінету Міністів України з проханням якомога швидше скасувати карантинні обмеження “червоного рівня” для Івано-Франківської області та дозволити роботу бізнесу, а також відновити регулярні транспортні перевезення

Крім того, депутати просять переглянути перелік обмежень “червоної зони”, врахувавши позицію дрібного та середнього бізнесу. Про це повідомив очільник Коломийської громади Богдан Станіславський.

"Зі своєї сторони, Коломийська міська рада прийняла низку рішень для підтримки підприємців. Зокрема, їх було звільнено від орендної плати за комунальне майно, а підприємців першої та другої груп було звільнено від сплати місцевих податків. Це призвело до зменшення надходжень до бюджету громади.

Станом на сьогодні, ситуація з рівнем захворюваності у громаді стабілізована. Кількість хворих суттєво скоротилась, проводиться активна інформаційна кампанія щодо вакцинації.

Місцевий бізнес щоразу активніше звертається з вимогою дозволити повернутись до роботи, адже багато хто вже вичерпав свої ресурси і зараз фактично залишається без засобів до існування. При цьому, ми, як орган місцевого самоврядування, готові забезпечити контроль за дотриманням підприємцями протиепідеміологічних вимог.

Тому звертаємось до Вас з проханням якомога швидше скасувати карантинні обмеження “червоного рівня” для Івано-Франківської області та дозволити роботу бізнесу, а також відновити регулярні транспортні перевезення. Крім того, просимо переглянути перелік обмежень “червоної зони”, врахувавши позицію дрібного та середнього бізнесу", - йдеться у зверненні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!