Шість місць на Прикарпатті, де можна зустріти Миколая


За декілька днів настане одне з найулюбленіших свят дітлахів – День Святого Миколая. Зустрітися з казковим дідусем – одна з найбільших мрій малюків.

Тож кореспондентка Бліц-Інфо підготувала перелік місць на Івано-Франківщині, де можна зустріти чудотворця.

Хатинка Святого Миколая у Більшівцях

Хатинка відкрила свої двері 11 грудня і працюватиме включно по 19 грудня. Щодня з 12:00 по 20:00.

Відвідування хатинки за обов'язковим попереднім записом за телефоном +380672998615. Вхід: 150 гривень. У вартість квитка входить: солодкий подарунок від святого Миколая. Вхід у хатинку буде проводитися для дорослих за наявності сертифіката про вакцинацію або ПЛР-тесту. Також усі відвідувачі хатинки повинні дотримуватись маскового режиму та соціальної дистанції.

Адреса: смт. Більшівці, вулиця Церковна 15. 

Резиденція Святого Миколая у Грушеві

11 грудня у маленькому, затишному селі Грушів, що на Коломийщині, відкрилась резиденція Святого Миколая. Тут облаштували живу "шопку" - на дітей та дорослих вже чекають овечки та косулі. Також тут облаштували фотозони та каруселі для найменших. 

Умови візиту до резиденції:

Обов’язкова реєстрація за номером: 098 94 123 94 ;

- груповий візит (від 20 дітей): 100 грн/ дитячий квиток (2 супроводжуючих групу безкоштовно);

- індивідуальний: 50 грн – квиток для дорослого, 100 грн – дитячий індивідуальний квиток;

Усі виручені кошти з резиденції Святого Миколая у Грушеві будуть передані на благодійний проект «Постав мрію на колеса». Його мета – зібрати кошти на придбання спеціалізованого автомобіля для Єдиного центру надання соціальних та реабілітаційних послуг. Завдяки купівлі цього автомобіля діти з інвалідністю, онкохворі та залежні від діалізу зможуть бути всюди вчасно.

Робота резиденції проходитиме відповідно до чинних карантинних норм в Коломийській громаді з 11 – 26 грудня.

Резиденція Святого Миколая у Калуші

У Калуші з’явилося дивовижне місце, де можна помріяти та поділитися найпотаємнішим.  У Палаці культури «Мінерал» відкрилася резиденція дитячого улюбленця – святого Миколая. З 15 до 19 грудня для відвідувачів тут відбуватимуться різноманітні заходи: танці та пісні біля ялинки з улюбленими казковими героями, театралізоване дійство та спілкування з Чудотворцем.

Через карантинні обмеження резиденція Миколая працюватиме виключно для організованих груп за попереднім записом.

Садиба Святого Миколая на Косівщині

У селі Пістинь, Косівського району, діє офіційна резиденція Святого Миколая. Сюди, аби побачити святого приїжджають дітлахи з усієї України. Знаходиться вона на території Національного природного парку «Гуцульщина».

Садиба оформлена у традиційному карпатському дерев’яному стилі. Тут  діти можуть побачити як живе святий Миколай, де працює і де спить, відвідати цікаву екскурсію, та познайомитись зі святим особисто. Також можна сходити на виставку новорічних ялинкових прикрас, а на майстер-класі всі охочі можуть власними руками зробити для себе іграшку зі спеціальних заготовок.

Цілий рік тут працює пошта, куди діти можуть написати листа з бажаннями.

А домовлятись про зустріч-екскурсію потрібно за номером телефону: 0 (97) 661 24 02. Працює садиба без вихідних з 10 до 16 години.

Садиба Святого Миколая у Крилосі

Впродовж 18-23 грудня на базі Музею етнографії у с. Крилос діятиме "Садиба Святого Миколая". Садиба буде розташована в автентичній атмосфері народної архітектури та побуту Прикарпаття ХІХ - початку ХХ ст. за адресою с.Крилос, вул. Галицька, 3 (шосе Н-09). Графік роботи від 10:00 до 16:00 год.

Деталі щодо організації відвідування садиби можна дізнатися за телефонами: +380987773484,  +380980368361, +380966090922

Маєток Святого Миколая на Верховинщині

У селі Верхній Ясенів працює «Маєток Святого Миколая» - будиночок, де на всіх, хто відвідає його, чекають незабутні враження, море посмішок та позитивних емоцій.

Гості можуть поспілкуватись з Чудотворцем особисто, розповісти про свої бажання, мрії та добрі вчинки, познайомитись з місцем, де він живе та отримати святковий подарунок. Але головне те, що Святий Миколай вчить дітей бути добрими, щирими, чесними, слухняними, дружелюбними, люблячими та поважати старших. 

Як розповіли Бліц-Інфо, вартість екскурсії для груп 50 гривень з дитини. Програма розрахована на годину, дітей зустрічає Ангел і вони проходять квест-завдання, які доводять їх людські цінності. Тоді дітлахи ідуть до Миколая, спілкуються, він дає їм подарунки та пригощає чаєм з пампушками.

Номер телефону для запису - 067 68 32 694

Якщо ж ви не маєте можливості далеко їхати у гості до святого Миколая, а ваша дитина хоче побачити його, тоді варто завітати у великі торгові центри, магазини чи розважальні центри Івано-Франківська.

Цей варіант також підійде тим, хто не хоче очікувати своєї черги на морозі. Щороку у великих розважальних центрах перед самим святом можна зустріти св. Миколая та зробити з ним фото.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!