Мітингувальники готові зустріти Новий рік на Євромайдані - Тягнибок


Лідер парламентської фракції «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що мітингувальники готові зустрічати Новий рік і Різдво на Майдані

Про це Тягнибок сказав на брифінгу, повідомляють «Коментарі».

«Люди вже готуються, якщо буде необхідність і Новий рік, і Різдво відзначати, святкувати, на Майдані. Люди готові стояти до того часу, поки ця влада не піде на поступки і не будуть перевибори всіх гілок влади, поки не буде відставки уряду і кримінальних справ проти «Беркута ...» , - заявив Тягнибок.

Лідер «Свободи» сказав, що опозиція готова розпочати переговори з владою, якщо їхні вимоги будуть виконані.

Нагадаємо, у Києві та інших регіонах України з 21 листопада проходять акції прихильників євроінтеграції, незадоволених рішенням кабміну припинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС.

У ніч на 30 листопада міліція взяла під контроль Майдан Незалежності, силою очистивши його від мітингувальниківпроти призупинення підготовки України до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Повідомлялося про 35 постраждалих, в тому числі двох польських громадян. Міліція перевіряє ці дані. Під час розгону були затримані 35 осіб, на них склали адміністративні протоколи, зараз всі вони відпущені.

1 грудня на Банковій біля адміністрації Президента відбулося декілька зіткнень мітингувальників з «Беркутом». За даними КМДА, за останню добу в Києві до «швидкої» звернулися 165 осіб, постраждалих внаслідок протестних акцій. З них 109 госпіталізовані.

2 грудня в Києві тривають протестні акції. Наразі на Майдані Незалежності зібралося близько 5 тис. мітингувальників. Ще кілька тисяч демонстрантів взяли в облогу Кабмін і заблокували всі підходи до будівлі.