Модно, але незручно або Чому іванофранківці змінюють імена


Мода давати подвійні імена не завжди приносить радість їх власникам. Про це свідчить статистика. Від початку року своє ім’я вже змінили четверо місцевих жителів.

Адже, такі рішення прийняли особи, які щойно досягли 16-ліття і мали зареєстровані по два ім’я. Вони скаржилися, що одне ім’я зайве, бо й так ніколи не використовується, тож у паспорті його не повинно бути.

Хоча охочі змінити власне ім’я здебільшого вже давно досягли 35-річний рубіж. На таке зважуються навіть 70-літні іванофранківці.

Трапляються і цікаві випадки. Наприклад, подружжя змінило власні українські імена на іноземні у зв’язку з виїздом за кордон, а потім, коли повернулися, знову взяли родові.

Тепер, змінюючи своє ім’я, найчастіше вибирають звичайні варіанти: Павло на Володимир, Галина на Ганна тощо. Хоча траплялися в Івано-Франківську й оригінальніші: Христина на Кріста, Анастасія на Ася, Оксана на Флоран. Але бум на нестандартні імені уже завершився, протривавши з 2007 до 2009 року. Тоді багато містян їхали за кордон, і захоплювалися тамтешніми Глоріями чи Альбертами.

До слова, часте захоплення зміною власного імені вплине на ваш бюджет. Перша зміна обійдеться в 5,10 грн, а кожна подальша – 51 грн.