МОЗ лякає демонстрантів інфекційними захворюваннями


Брати участь у масових акціях може бути небезпечно для здоров'я через високий ризик заразитися інфекційними захворюваннями, переконані в МОЗ.

Про це заявив перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Качур, передає Інтерфакс-Україна.

Він підкреслив, що чоловік, який помер біля Майдану Незалежності, був хворий на відкриту форму туберкульозу і "був небезепечним для оточуючих".

"Перебування таких хворих ... у великому скупчення людей категорично заборонено і є неприпустимим " , - зазначив Качур.

Перший заступник міністра зазначив, що зараз медики роблять все можливе, щоб запобігти поширенню інфекції.

"Бережіть своє здоров'я, здоров'я своїх дітей , переконайте своїх дітей , які найбільше схильні до інфекційних захворювань , піти з вулиці і вести безпечний спосіб життя", - заявив Качур.

Водночас головний держсанлікар України Анатолій Пономаренко повідомив , що ситуація з захворюваністю в країні на грип і ГРВІ відносно стабільна.

"Епідпоріг не перевищено, а тому ми не оголошуємо про епідемію, але рівень захворюваності зростає", - сказав він.

При цьому він також відзначив погіршення санітарного стану в місцях зосередження мітингувальників , повідомивши , що Держсанепідемслужба продезінфікувала приміщення КМДА , де знаходиться багато протестуючих.

Також в службі мають намір продезінфікувати приміщення Жовтневого палацу та Будинку профспілок.

Як повідомлялося, близько 5:00 п'ятниці поблизу Майдану Незалежності в Києві було знайдено труп невідомого чоловіка. Судово-медична експертиза встановила, що він помер від туберкульозу легенів.